#2 | 16 juni - 3 juli | do t/m zo van 13.00 tot 17.00 uur

Martin de Jong

De stad is zijn spiegel. Een reflectie van de eigen onrust om steeds weer te vernieuwen en te variëren. De contrasten van de stad vragen om een eigen aanpak en een passende verbeelding. Dynamiek in grote tekeningen met verspringende perspectieven. Verstilling in nachtelijke taferelen. Ritmes en herhaling in digitale grafiek. Allemaal middelen om tot een eigen inzicht te komen. Martin de Jong bouwt zijn stad en breekt het ook weer af.

Olieverfschilderij van Martin de Jong
Kips Bay II | 50 x 60 cm | olieverf op doek | 2022

www.ateliermartindejong.com

Albert Oost

In zijn zoektocht naar gelukkige fouten lokt Albert Oost bewust schilderkunstige ongelukken uit die het gevolg zijn van de interactie tussen verf, materiaal, gebruikt gereedschap en het eerder geschilderde.


“Als ik werk weet ik niets, niets van alles wat ik ooit heb geleerd, ik probeer te zijn en mijn werk te doen. Het werk zie ik als schilderkunst die een uitdrukking is van zichzelf, kleur, ordening, ritme en materie.”


In een proefondervindelijk proces van toevoegen, wegvegen, schrapen en opnieuw overschilderen verwerft het doek een eigen geschiedenis en waardevolle toevalligheden.Albert Oost volgde Academie Minerva in Groningen, maar maakte deze niet af. Hij exposeerde o.a. bij Kunstruimte Wagenmans, NOK, Fries Museum, Groninger Museum, Museum Belvédère en in Melklokaal Heerenveen (groeps en solo). Werk van Albert Oost is opgenomen in de collecties van Fries Museum, Museum Belvédère en in tal van bedrijfs- en privécollecties. Albert Oost woont en werkt in Heerenveen.

Abstract schilderij van Albert Oost

www.albertoost.nl

Jochem Hamstra

Verf wordt vlees.

Schilderij van Jochem Hamstra

John Kok

Mijn werk slaat een wankele brug tussen mijn existentiële intensiteit en de rest van de wereld. Het enige logische verband, tussen mijn creaties, ben ik zelf.

Werk van John Kok
z.t. | zelfportret, fine art pigmentprint in epoxy | 17 x 17cm

www.johnkok.com

Mirjam Offringa

Mirjams’ grootste uitdaging en genot in het leven ligt in het waarnemen. Dit uit zich in de foto’s en video’s die ze maakt, maar ook de workshops kunsteducatie die ze geeft in het basis en voortgezet onderwijs. Onder andere geïnspireerd door het hoofdstuk ‘Optica’ van de Franse filosoof René Descartes (1596-1650) zal Mirjam in de voormalige tuinbouwschool haar nieuwste video ‘Optiek’ voor het eerst vertonen. Met deze video neemt ze de toeschouwer mee in een andere manier van kijken. Voor een impressie van eerder werk, zie haar website.

Drie stills uit een videowerk van Mirjam Offringa
3 stills uit 'Optiek' (video)

www.mirjamoffringa.com

AKMAR

Omnia mutantur, nihil interit – Alles verandert, niets vergaat – Ovidius

Mijn werk is multidisciplinair, van video (computer generated) tot fysieke sculptuur. Gemeenschappelijke is de vraag: wat is realiteit? Het waarneembare is niet eenduidig. Het is een samenraapsel van allerlei verschillende materialen dat door tijd heen verandert. En zo kan materie ook andere gedaanten aannemen, door tijd, door handelingen. Ik onderzoek de verschillende verschijningsvormen om te ontdekken: wat als materie geen functie heeft behalve zichzelf zijn? Hoe ziet dat zelf er dan uit?

www.akmar.nl